Våra recept

Elviras chokladbollar

100 g smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker 

3 msk kakao

3dl havregryn

3 msk kallt kaffe

Smält smöret.

Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret.

Låt smeten svalna en stund och forma sen bollar.

Rulla i kokos, strössel eller pärlsocker.

Förskoleklassens special kladdmuffins 

Änglakakor  (40 st)
200 g smör

0.5 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2  äggulor

Pärlsocker

Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl och en äggula i en bunke.

Låt degen stå i kylen 30 min.

Kavla ut degen och tryck ut änglar med änglaformen, eller annan form om man så vill.

Pensla med äggula och strö på lite pärlsocker.

Grädda i ugnen på 175 gr i ca 10 min.

 

Gamla Karins tunnbröd

1 liter mjölk

50 gram jäst

50 gram smör

2 msk sirap

1 msk salt

5 dl rågsikt

ca 1,7 liter vetemjöl

2 tsk hjortronsalt (ta i efter jäsning)

Smält smör och värm till 37 grader ihop med mjölken.

Tillsätta alla torra ingredienser och blanda.

Låt jäsa ca 40 min.

Ta ur den jästa degen och blanda i hjortronsaltet. Dela upp degen i små bollar; ämnen, och låt jäsa ännu en liten stund ca 15-20 min.

Baka sen ut bollarna till fina lagom stora kakor och grädda på stekhällen tills de fått fint ljusbrun färg.

Lycka till!